Kokosky

Raďovi zbylo z přípravy vaječňáku několik bílků, a tak jsem se rozhodla zkusit upéct kokosky. Moc se mi do toho nechtělo, protože jsem je zkoušela tak před 5 lety a roztekly se mi po plechu. Tentokrát se mi ale povedly. Inspirovala jsem se tímto receptem, ale v kombinaci s jiným, kde se přidávala i mouka (ten jsem si ale neuložila).

DSC_0131-nahled
  • 4 bílky (cca 130 g)
  • 250 g cukru
  • 160 g hrubé mouky
  • 180 g strouhaného kokosu

Bílky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni, trvá to cca 5–7 minut. Ostavíme a ještě zatepla zamícháme do hmoty mouku a kokos. Hned plníme sáček a stříkáme na plech s pečícím papírem hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 120 °C a dopečeme 10 minut. Je hotovo, jakmile začnou hnědnout.

Kokosky můžeme jen pocákat čokoládou, nebo si připravíme linecká kolečka, která pod kokosku přilepíme libovolným krémem nebo pouze marmeládou. Tato slepená část kokosky se pak namáčí do čokoládové polevy a pokládá na pečící papír. Po zatuhnutí kokosky z papíru snadno sloupnete.

DSC_0111-nahled DSC_0107-nahled

Martina | 15. 12. 2013 Ne 22.16 | Vaření, Sladká kuchyně, Cukroví | Tisk | 444x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Dominik Fryč

Pěkný recept. Letos jsem je měl poprvé a taky to bylo cukroví, které první zmizelo.

11. 1. 2014 So 18.08

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: