V Sama doma jsem před časem zahlédla výrobu karamelového likéru. Raďa
každoročně dělá
vaječný likér, loni jsme
zkoušeli k tomu ještě
kaštanový likér a letos
bychom mohli taky udělat nějakou novinku, ne?
Hledala jsem recept a našla ho na
Apetitu.
Akorát jsem místo brandy použila rum a vodku. Mňam.
- 300 g karamelového kondenzovaného mléka (dala jsem Salko
karamelové)
- 1 lžíce instantní kávy (uvařila jsem silnou tureckou kávu a dala
nakonec asi 5 lžic)
- 1 lžička vanilkového extraktu (nedala jsem, místo toho trošku
vanilkového cukru)
- špetka skořice
- 300 ml brandy (místo brandy jsem dala 100ml rumu a 150ml vodky)
- 400 ml smetany ke šlehání
Prošlehejte 300 g karamelového kondenzovaného mléka (Salko karamelové),
1 lžíci instantní kávy rozpuštěné v 1 lžíci horké vody, 1 lžičku
vanilkového extraktu, špetku skořice, 300 ml brandy a 400 ml smetany ke
šlehání. Rozlijte do lahví. Podávejte na kostkách ledu. V chladu vydrží
nejméně 2 týdny.