Salát s uzeným lososem a rukolou
Při přípravě tohoto salátu jsem vycházela z receptu od Kluků v akci, ale vynechala jsem mango a sezam. Na marinádu jsem dle jiné rady z diskuze, co s uzeným lososem, použila hrubozrnnou hořčici, med, trošku chili, trošku sójové omáčky (příště vynechám), olivový olej a čerstvý kopr (dala jsem naložený kopr).Pro tento salát je vhodné použít minimálně dva druhy listového salátu, z nichž jeden by měl mít výraznější chuť, kterou v sobě nosí například rukola. Ta je výborná i v kombinaci s ledovým salátem.
- 200 g uzeného lososa
- směs listových salátů – radicchio, lolo biondo, rukola
- 1 salátová okurka
- olivový olej
- citronová šťáva
Na marinádu:
- hrubozrnná nebo dijonská hořčice
- med
- chilli omáčka
- hustá sojová omáčka
- olivový olej
- čestvý kopr
- to vše zhruba ve stejném poměru
Smícháme suroviny na marinádu a do této směsi vložíme nakrájeného nebo natrhaného lososa, promícháme a necháme marinovat.
Omyté listové saláty natrháme a zlehka promícháme.
Okurku oloupeme a nakrájíme.
Na talíř servírujeme salát, okurky, marinovaného lososa a každou porci zakápneme olejem a citronovou šťávou.Martina | 10. 1. 2014 Pá 22.43 | Vaření, Studená kuchyně, Saláty | Tisk | 816x