Salát s uzeným lososem a rukolou

Při přípravě tohoto salátu jsem vycházela z receptu od Kluků v akci, ale vynechala jsem mango a sezam. Na marinádu jsem dle jiné rady z diskuze, co s uzeným lososem, použila hrubozrnnou hořčici, med, trošku chili, trošku sójové omáčky (příště vynechám), olivový olej a čerstvý kopr (dala jsem naložený kopr). DSC_0093-nahled

Pro tento salát je vhodné použít minimálně dva druhy listového salátu, z nichž jeden by měl mít výraznější chuť, kterou v sobě nosí například rukola. Ta je výborná i v kombinaci s ledovým salátem.

  • 200 g uzeného lososa
  • směs listových salátů – radicchio, lolo biondo, rukola
  • 1 salátová okurka
  • olivový olej
  • citronová šťáva

Na marinádu:

  • hrubozrnná nebo dijonská hořčice
  • med
  • chilli omáčka
  • hustá sojová omáčka
  • olivový olej
  • čestvý kopr
  • to vše zhruba ve stejném poměru

Smícháme suroviny na marinádu a do této směsi vložíme nakrájeného nebo natrhaného lososa, promícháme a necháme marinovat.

Omyté listové saláty natrháme a zlehka promícháme.

Okurku oloupeme a nakrájíme.

Na talíř servírujeme salát, okurky, marinovaného lososa a každou porci zakápneme olejem a citronovou šťávou.

Martina | 10. 1. 2014 Pá 22.43 | Vaření, Studená kuchyně, Saláty | Tisk | 814x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: