Plněné slané palačinky - roláda
Tenhle nápad nahradí obložené chlebíčky, vypadá lákavě a atraktivně. Navíc si roládu můžete připravit den předem, zabalit do folie a uložit do ledničky. Recept jsem našla zde.- 4 vejce
- 100 ml mléka
- 100 ml minerální vody
- 100 g hladké mouky
- sůl, bílý pepř
- 8 ks sušených rajčat v oleji
- 200 g pomazánkového másla nebo smetanového sýru
- 150 g šunky (dala jsem anglickou slaninu)
- rukola
- petrželka nebo jiné bylinky
- trochu oleje
Mléko s moukou rozšleháme dohladka, přidáme minerálku a nakonec vmícháme vajíčka. Ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekané bylinky. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout.
Mezitím vyložíme plech pečícím papírem, potřeme olejem a dáme rozehřát do trouby. Takže těsto vlijeme na horký plech a pečeme v troubě na 200 °C asi 10– 15 minut. Potom roládu i s papírem položíme na vlhkou utěrku a ještě za tepla srolujeme a jdeme si připravit náplň. Rajčata nasekáme nahrubo a smícháme se smetanovým sýrem, případně pomazánkovým máslem. Dochutíme pepřem a přidáme čerstvé bylinky. Vychladlou roládu poklademe plátky šunky a potřeme připravenou směsí. Srolujeme.
Nakrájíme zešikma na asi 2cm plátky a spojíme velkým párátkem. Na míse ozdobíme salátem. Slané palačinky jako roláda chutnají skvěle. Náplň můžeme obměnit různou pomazánkou nebo uzeným lososem.
Moje poznámky: V troubě se mi z těsta vytvořily „vlny“, úplně jsem se lekla, když jsem to viděla. Ale jakmile jsem roládu smotala a po vychladnutí rozmotala, tak to nevypadalo už tak hrozivě.
Roládu jsem dělala den předem, rozkrojila na půl a zabalila do alobalu. Párátko nebylo potřeba, roláda krásně držela u sebe. Se salátem jsem nepodávala, jen s domacím chlebem.
Martina | 10. 1. 2014 Pá 22.50 | Vaření, Studená kuchyně | Tisk | 991x