Výlet nad Šternberk

pozovani-na-ruzove-vyhlidce-nahled

Bylo krásné nedělní odpoledne, a tak jsme se rozhodli spojit příjemné s užitečným, tj. pěknou procházku v lesích nad Šternberkem a prohlídku nového bydliště mých rodičů v Lipině. To první se nám náramně vydařilo a na to druhé nezbyl čas :-). Z Olomouce jsme vyrazili až poté, co se naši dva miláčci vyspali, což mohlo být tak kolem třetí hodiny odpolední. Autem jsme dojeli na parkoviště do Lipiny, a poté šli pěšky po zelené turistické značce až k Zelené budce. Cesta vedla z Lipiny po pěkné úzké stezce na hraně srázu a louky. Verča vesměs ťapala a Ondráš se nesl v krosničce. V půli jsme přetli NS Prabába, kterou budeme muset ještě někdy prozkoumat.

O Zelené budce jsem něco zaslechl v etéru, a tak jsem ani nebyl moc překvapen, když jsme nedošli k zelené budce, ale růžové. Nějakému vandalovi se nejspíš zelená už nelíbila, a tak se rozhodl celou vyhlídku přebarvit růžovou barvou, čímž někoho pobavil a někoho naštval. Je mi však úplně jasné, v jaké skupině je naše Verča, růžová princezna :-). Na odpočívadle jsme nakrmili naše již notně hladové ratolesti.

obrazek obrazek obrazek

Z vyhlídky je pěkný rozhled na město Šternberk a dál na širou Hanou. Heslem pro cestu zpět, bylo dostat se k autu co nejrychleji, ať stihneme ještě houpačky a skluzavku v Lipině. Již zmíněné prohlédnutí budoucího bydla mých rodičů jsme už hodili za hlavu, ale slib v podobě dětského hřiště jsme však museli splnit za jakýchkoliv podmínek :-). Od Růžové budky jsme vyrazili po NS Prabába a jakmile jsme se dostali nahoře k louce, tak jsme dál nepokračovali po stezce, ale přímo přes louku to střihli k Lipině. Na místním kopci s kótou 483 m.n. jsme stihli pěkný západ slunce a do Lipiny jsme přišli ze strany od hřbitova. Již za šera jsme zvládli houpajdu i skluzavku, a poté valili domů, tak abychom stihli ukojit potřeby našich unavených hladovců.

obrazek obrazek

Na Prabábu se ještě vrátíme, protože to tam je pěkné. První příležitost budeme mít opět v březnu, protože SK Vyhlídka Šternberk pořádá v lesích Prabáby nad Kioskem dne 23. března 2014 běh s názvem Jarní kiosk.

obrazek obrazek obrazek

Martina | 2. 3. 2014 Ne 22.10 | Cestování, Česká republika | Tisk | 605x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb mastnahemeroidy

On stojí za prohlídku i hrad ve šternberku a přihlehlé uličky. to je neskutečně krásné město. a kousek za šternberkem je pak sovinec, taky pohádkový hrad. Vřele doporučuji navštívit.

18. 3. 2014 Út 10.55

[2]reagujweb Jasom

V Sovinci sme nedávno boli pozrieť. Skutočne je to pekný hrad. PS: Ak budete na Slovensku, tak zbehnite navštíviť aj ZOO Bojnice, tiež tam je pekný hrad.

3. 4. 2014 Čt 17.23

[3]reagujmejlweb Michal

Ale nejezděte do zoo Olomouc, předražené vstupné a zoo nic moc

8. 4. 2014 Út 09.39

[4]reagujmejlweb 0ndra21

Kdo si rád trochu zařádí ať už autem nebo na motorce, tak si projeďte ECE homo nad hradem, kde se jezdí závody do vrchu. ;-)

5. 2. 2015 Čt 06.56

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: