Procházka po Mechelse Heide

Počasí nám neuvěřitelně přálo, a tak jsme se v pátek odpoledne rozhodli pro krátký výlet kousek za Maasmechelen. Bylo přes 20 stupňů a obloha bez mráčků. Po 16. hodině jsme autem vyrazili do národního parku Hoge Kempen, do části Mechelse Heide (vřesoviště). Zpočátku nás trochu otrávil páteční provoz na silnicích, ale výlet nás všechny nadchnul.

20141003_180350_Android-nahled

V 17 hodin jsme konečně zaparkovali auto a vyrazili s batůžkem a taškou plnou kyblíků a bábovek. Proč to? Protože jsme dětem na konci cesty slíbili řádění na písečných dunách, kopání tunelů a dělání báboviček. Nejprve jsme šli po modré značce na docela velký kopec. Verunka běžela dopředu, skotačila po přírodních schodech a dívala se, jestli někde neuvidí zralou ostružinu. Celá cesta byla lemovaná fialově kvetoucím vřesem a také tím ostružiním (keříčky byly úplně obsypané, ale ješte nedozrálé). Ondra nás taky překvapil a celý kopec vyšel sám. Nahoře byl nádherný rozhled. Udělali jsme pár pěkných fotek a pokračovali dál.

20141003_173013_Android-nahled

Naším cílem bylo přece obrovské „pískoviště“ dole pod kopcem. Verča viděla před sebou další rodinku s dětmi, a i když si stěžovala, že už ji bolí nožičky, tak se za nimi rozběhla a poskakovala dál. Před sebou viděla velikánskou hromadu písku. Hned si sundala boty a ponožky a šla řádit – šplhala po hromadě písku nahoru a jezdila po prdelce dolů. Přesunuli jsme se kousek dál a rozbalili naše nádobíčko. S Raďou jsme dětem vykutali tunel, Ondra si přesýpal písek a Verunka běhala dál bosky po písku.

20141003_182724_Android-nahled

Kousek od auta jsme ještě zašli na dětské hřiště se skluzavkami a domů odjížděli až po 19. hodině.

Více fotek najdete v galerii zde.

Martina | 3. 10. 2014 Pá 21.15 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 359x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: