Provinciedomein Het Vinne Zoutleeuw

I když už byl skoro konec listopadu, tak předpověď počasí hlásila 16 stupňů a k tomu slunečno. Celý sobotní večer jsem strávila na internetu a hledala, kam bychom mohli vyrazit na celodenní výlet. Spousta atrakcí a parků je mimo sezónu zavřených, takže to byl docela oříšek. Nakonec jsem ale našla moc pěkné místo kousek za Sint Truiden – Provinciedomein Het Vinne Zoutleeuw. Moc se mi líbily fotky na internetu s jezerem a prkennými chodníčky. Podobné fotky jsme také udělali.

DSC_0356-nahled

Vyrazili jsme jako obvykle kolem 10. hodiny. Cesta tam nám trvala necelou hodinu. Parkoviště bylo ještě docela prázdné. A obrovské dětské hřiště taky :-).

DSC_0276-nahled

Nechali jsme tam ty naše pipíky chvíli vyřádit a zatím si prostudovali mapku. Už doma jsem vybrala trasu po bílé značce kolem celého jezera, asi 5,5km a Raďa souhlasil. Byl krásný den a měli jsme spoustu času. Ze začátku jsme šli po krásné široké zpevněné cestě…, DSC_0284-nahled ale pak začalo bláto :-) Někde šlo obejít lesem, někdě ne :-) Takže jsme děti přenášeli – Ondru v krosničce a Verunku v náručí.

DSC_0320-nahled

Asi po 1,5 km jsme konečně narazili na dřevěné chodníčky nad vodou. Raďa strašil Verunku krokodýly (připomínaly je suché větve ve vodě), ale Verunka se nebála a pak byla docela zklamaná, že na nás žádný nevybafnul.

DSC_0314-nahled

Chodníčky se střídaly s klasickými lesními cestami. Po poledni jsme děti nakrmili domácí polévkou z termosky a pokračovali dál. Ondra na chvíli usnul v krosničce a probudil se u rozhledny – pozorovatelny ptactva, kterou jsme zakončili náš okruh kolem jezera.

DSC_0360-nahled

Raďa si šel do hospůdky pro pivo a děti řádily na hřišti.

DSC_0342-nahled

Více fotek najdete v galerii zde.

Martina | 23. 11. 2014 Ne 13.53 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 605x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: