Květák zapékaný se sýrem a slaninou
V sobotu si Raďa přál nějaký bezmasý oběd. Šel s dětmi ven a mě nechal v kuchyni, ať něco vymyslím a uvařím. Tak jsem zapekla květák s bramborama, ale jen se sýrem, šunkou a smetanou, bez vajíček, podle receptu z časopisu Apetit 06/2013. Všichni jsme si moc pochutnali.- 800 g brambor, nakrájených na silné plátky
- 1 velký květák, nakrájený na malé růžičky
- 2 velké cibule, nakrájené na kolečka (já jsem krájela na drobno, aby Veru nemrčela)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 200 g uzené slaniny nebo pancetty, nakrájené na kostičky (neměla jsem, tak jsem nakrájela šunku)
- 100 g chedaru nebo gruyeru (ani nevím, co to je:-) poprvé jsem použila strouhaný ementál, podruhé gran padano)
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl a čerstvě mletý pepř
Martina | 7. 3. 2015 So 22.24 | Vaření, Zeleninové pokrmy, Zelenina | Tisk | 427x