Kuře dušené na paprice
Kuře dušené na paprice je jedno z mých oblíbených jídel. U víkendového vaření se s Marťou střídáme a tentokrát vyšla řada na mě. Zalistoval jsem v naší kuchařce a vyšel z toho následující tradiční recept na kuře na paprice. Musím říci, že cokoliv dělám přesně podle receptu z našich kuchařek, tak chutná výborně a ani tentokráte tomu nebylo jinak.
Co je potřeba:
- 1 kuře
- sůl
- 2 lžíce oleje nebo sádla
- 2 cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- vývar z kuřete (neřešil jsem)
- muškátový květ
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1/4 l smetany
- 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- 1 lžíce másla
Očištěné kuře rozdělíme na porce a vaříme asi čtvrt hodiny v osolené vodě, potom je opečeme na cibulce zpěněné na oleji nebo na sádle, k ní v závěru opékání přimícháme mletou papriku. Podlijeme vývarem z kuřete, přidáme trošku strouhaného muškátového oříšku, citrónovou šťávu a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem, nakonec vmícháme smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku, a chvíli společně povaříme. Omáčku zlepšíme máslem. Podáváme s houskovým knedlíkem, dušenou rýží, krupicovými noky nebo těstovinami.
Radim | 29. 3. 2015 Ne 15.10 | Vaření, Drůběž a králík | Tisk | 350x