Výlet na Říp

Kolem Velikonoc jsme přijeli na pár dní do Čech. Naší první zastávkou byla návštěva u Raďové sestry Lenky, kde jsme strávili necelé 2 dny. Děti byly rády, že se po dlouhé době zase vidí. Verunka si s Karolínkou hrála na princezny a Kuba půjčil Ondrovi svoji vláčkodráhu. Lenka nám uvařila výborný guláš a provedla nás po jejich vesnici. V sobotu odpoledne jsme vyrazili na výlet na Říp. Bylo krásné počasí, 15 stupňů a sluníčko už po zimě pěkně hřálo.
DSC_0683-nahled
Auty jsme dojeli do obce Rovné a pak společně pěšky vystoupali na vrchol Řípu. Byla jsem překvapená, jak děti pěkně ťapkaly a nikdo nemrčel. A to je to teda pěkně prudký kopec!
DSC_0661-nahled DSC_0674-nahled
Asi v polovině cesty jsme se chvilku zastavili na Mělnické vyhlídce (výhled na Mělník, dále na Bezděz, za dobré viditelnosti Ještěd a několikrát do roka jsou vidět Krkonoše, Sněžka).
DSC_0673-nahled DSC_0671-nahled
Nahoře u turistické chaty jsme si dali pivko a šťávičku, jablíčka a nějaká kokinka za odměnu. Děti měly stále plno energie, takže cesta na Roudnickou vyhlídku a zpět proběhla přímo tryskotempem. Cestička jim nestačila, tak běhaly kolem mezi stromy a skákaly přes pařezy. Z této vyhlídky můžete vidět celé panoráma kopců Českého středohoří, nádhera.
DSC_0693-nahled DSC_0694-nahled
DSC_0702-nahled DSC_0704-nahled
Dále je tu ještě vyhlídka Pražská, ale tu jsme tentokrát vynechali a šli zpět k autům. Určitě stojí za to, ale my jsme si řekli, že aspoň budeme mít důvod se sem zase vrátit.
Doma:
DSC_0645-nahled DSC_0651-nahled

Martina | 4. 4. 2015 So 22.30 | Cestování, Česká republika | Tisk | 364x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: