Fazolová polévka

Při plánování jídelníčku na víkend jsem si řekl, že uděláme nějaké sladké jídlo, a k tomu se vždy hodí nějaká luštěninová polévka. Alespoň my jsme to tak doma vždy dělávali za mých dětských let. Prolítl jsem tedy naši kuchařku a vybral recept na fazolovou polévku z velkých bílých fazolí.

Co je potřeba:

  • 100 g bílých velkých fazolí (já měl jen malé a dal jsem zhruba 300 g)
  • olej a lžíci hladké mouky na zásmažku
  • nějakou uzeninu (já měl jen křemešák), ale v receptu byla nějaká klobáska
  • kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev)
  • cibule
  • koření (pepř, bobkový list, sůl, majoránka)
  • vývar (já dal půl kostky hovězí a půl zeleninové)
  • česnek (já dal dva stroužky)
  • lžíce octu

Začal jsem den předem namočením fazolí do vody. Ráno jsem slil z fazolí vodu a dal novou, do které jsem přidal dva bobkové listy a kostky. Fazole jsem pak vařil do měkka. Mezitím jsem si připravil a nastrouhal kořenovou zeleninu, kterou jsem na sádle spolu s cibulí nakrájenou na kousky a uzeninou osmažil. Poté jsem vše smíchal dohromady a dále vařil. K zahuštění polévky jsem použil zásmažku udělanou z másla a mouky. Úplně na konec jsem přidal česnek, ocet a majoránku. Polévka byla výborná.

Radim | 14. 6. 2015 Ne 22.39 | Vaření, Luštěniny, Polévky | Tisk | 394x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: