Projížďka do Liege

Liege (francouzsky Liège, nizozemsky Luik, německy Lüttich) je jedno z větších měst nedaleko místa, kde v Belgii bydlíme. Od kolegů jsem slyšel, že je to škaredé a špinavé město, a tak nějak ani nebyl důvod tam jezdit. Na druhou stranu vím, že tam mají krásné nové nádraží Guillemins, a tak jsem po čtvrté hodině sedl na kolo a vyrazil podél Mázy dolů. Cesta kolem vody byla docela zajímavá, ale žádný zázrak – sem tam lodě, fabriky, zdymadla a zase fabriky.

20150711_173539_HDR-nahled

Nádraží Guillemins

Na začátku Liege jsem musel objet velké a notně smradlavé stanové městečko, které vyrostlo u mě neznámého festivalu Les Ardentes. Poté jsem se různě motal městem a hledal si svoji cestu k nádraží. Nakonec se podařilo, a tak jsem si mohl nádraží trochu prolézt a měl jsem i štěstí, že zrovna přijel supervlak Thales do Paříže. Cesta zpět byla ze začátku stejná a stejně nudná, ke konci jsem zvolil trochu jinou trasu přes Loen a dal jsem si pěkně do těla. Hned za vesničkou je sice né dlouhý stoupák, ale nechutně prudký. Byl jsem fakt rád, že jej mám za sebou. Nakonec jsem opět skončil, myslím že zaslouženě na zmrzlině Pimpernelleke. Závěrem musím říci, že Liege mě opravdu nenadchlo, není to zrovna čisté a pěkné město. Kromě pár zajímavostí jako je střed města či právě nové nádraží, tam není co vidět.

obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

Radim | 11. 7. 2015 So 18.19 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 738x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: