Parc Chlorophylle

Parc Chlorophylle se nachází v lesnatém území Arden nedaleko obce Dochamps. Je ideálním místem pro rodinný výlet. Nejde jenom o procházku v lese, ale na dvoukilometrovém vyznačeném okruhu je cca 27 dřevěných atrakcí , kde se děti dozvídají mnohá fakta a zajímavosti o přírodě a o lese v hravém duchu. Park byl otevřen docela nedávno – v roce 2002, a je stále doplňován o nové prvky.

DSC_0677-nahled

Cestou sem jsme nedaleko našeho cíle náhodou objevili rozhlednu. To by bylo, abychom nezastavili a nešli si ji prohlédnout zblízka. Vylezli jsme nahoru, chvíli pozorovali okolí a Raďa se pak šel ještě podívat do lesa s vidinou nalezení nějakých hříbků. Bohužel tam ale nic nerostlo.

V pokladně parku Chlorophylle jsme dostali Mapku aktivit a šli jsme prozkoumat toto moc pěkné a naučné místo. Děti například hodně zaujala potravinová pyramida – „sníst nebo být snězen“. Mě se líbila část o výjimečných schopnostech zvířat, které jsme si mohli vyzkoušet. Raďovi se líbil celý nápad takového parku.

DSC_0689-nahled DSC_0700-nahled

Lákadlem je například i most v korunách stromů (dlouhý 40 m a vysoký 15m), který umožňuje poznat život i v těch nejvyšších patrech lesa.

DSC_0679-nahled DSC_0684-nahled

Na konci stezky je pak krásné dřevěné dětské hřiště a také lanová dráha se dvěma tobogany.

DSC_0709-nahled DSC_0758-nahled

Více fotek najdete v galerii zde.

Martina | 29. 8. 2015 So 11.43 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 590x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: