Domein Kiewit

Domein Kiewit se nachází kousek od Hasseltu. Raďovi se tam nejdřív moc nechtělo, ale pak byl překvapen, co vše se tu dá podniknout. Určitě se sem ještě někdy zajedeme podívat.
DSC_0254-nahled
Po prohlédnutí informační tabule u parkoviště jsme se rozhodli, že se vydáme na tzv. 't Plezante Potenpad. Stezka je dlouhá 2 km, je značená zvířecí tlapkou v oranžovém čtverečku a je vhodná pro rodiny s malými dětmi. Vede kolem nejoblíbenějších míst v doméně a cestou se plní různé úkoly. Děti se tak zábavnou formou učí o přírodě a zvířatech, která v ní žijí. Už si vše nepamatuji, ale děti např. šplhaly po stromě jako veverka, skákaly do dálky a snažily se překonat skok jelena, mohly si zalézt do ptačího hnízda a zkoušely, zda se strom může používat také jako telefon apod.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek
V lese pak děti mohly stavět různé přístřešky z větví, vylézt si na megažidli nebo se jen tak brodit spadeným listím.
obrazek obrazek obrazek
Trošku adrenalinovým zážitkem bylo projití mezi stádem krav. Vedl tudy dřevěný chodníček, ale krávy si nás naštěstí vůbec nevšímaly a jen tak polehávaly v trávě. Byl to nějaký zvláštní druh krav. Radši jsme se u nich dlouho nezdržovali.
obrazek obrazek
obrazek obrazek
V doméně se také nachází dětská mini zoo – viděli jsme kozy, ovce, králíky, osly, slepice, prasata, koně, kachny a husy, labutě, morčata atd.
obrazek
A náš výlet jsme zakončili jako obvykle na pěkném dřevěném hřišti.
obrazek obrazek obrazek

Martina | 2. 11. 2015 Po 22.12 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 501x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: