Bruselské vafle
Vaflovač jsem dostala k loňským Vánocům a za celý rok jsem vyzkoušela několik různých receptů. Říkala jsem si, že je sem budu postupně doplňovat nebo přidávat odkazy, ale nakonec na celé čáře vyhrává tento recept z www.kitchenstory, který jsem úplnou náhodou vygooglila minulý týden. Fotky mých mlsounů jsou z května 2015 z jiné wafličkové párty- 250g hladké mouky
- 4 vejce
- 3 lžíce krystalového cukru
- špetka soli
- 20g čerstvého droždí
- 100g rozpuštěného másla
- 300ml vlažného mléka
Nejdříve si necháme vzejít kvásek. Droždí rozpustíme ve troše vlažného mléka a přidáme lžičku mouky a cukru. Ve větší míse promícháme žloutky s cukrem a přidáme prosátou mouku, zbytek mléka, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Těsto dobře promícháme, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme alespoň 20 minut kynout, až zdvojnásí svůj objem.
Z bílků ušleháme pevný sníh a velmi opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme chvíli odpočinout, než se nám vaflovač rozehřeje. Pečeme dozlatova. Podáváme s čerstvým ovocem, šlehačkou a čokoládovou polevou, nebo jak je máte nejraději.
Tato dávka mi vyšla na 14 velkých vaflí.Martina | 21. 11. 2015 So 22.29 | Vaření, Sladká kuchyně, Sladká jídla | Tisk | 407x