Bruselské vafle

Vaflovač jsem dostala k loňským Vánocům a za celý rok jsem vyzkoušela několik různých receptů. Říkala jsem si, že je sem budu postupně doplňovat nebo přidávat odkazy, ale nakonec na celé čáře vyhrává tento recept z www.kitchenstory, který jsem úplnou náhodou vygooglila minulý týden. Fotky mých mlsounů jsou z května 2015 z jiné wafličkové párty :-)
DSC_0529-nahled
  • 250g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • špetka soli
  • 20g čerstvého droždí
  • 100g rozpuštěného másla
  • 300ml vlažného mléka

Nejdříve si necháme vzejít kvásek. Droždí rozpustíme ve troše vlažného mléka a přidáme lžičku mouky a cukru. Ve větší míse promícháme žloutky s cukrem a přidáme prosátou mouku, zbytek mléka, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Těsto dobře promícháme, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme alespoň 20 minut kynout, až zdvojnásí svůj objem.

Z bílků ušleháme pevný sníh a velmi opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme chvíli odpočinout, než se nám vaflovač rozehřeje. Pečeme dozlatova. Podáváme s čerstvým ovocem, šlehačkou a čokoládovou polevou, nebo jak je máte nejraději.

Tato dávka mi vyšla na 14 velkých vaflí.
obrazek obrazek obrazek

Martina | 21. 11. 2015 So 22.29 | Vaření, Sladká kuchyně, Sladká jídla | Tisk | 407x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: