Aquarium - Museum Liege

u-velryby-nahled Za malou zmínku stojí i naše návštěva akvária – muzea v Liege. Jako první jsme zamířili do suterénu, kde se nacházelo 46 aquárií s 250 druhy ryb z oceánů, moří, jezer a řek celého světa (piraně, tilápie, murény, klauni, okouni, štiky, jeseteři). V jedné z místností bylo velké akvárium se žraloky a expozice věnovaná korálovým útesům. Rybky se nám i dětem líbily, protože jsme viděli konečně na vlastní oči ryby, které vidíte normálně jen v televizi, např. Nemo. Byly tam i naše sladkovodní ryby jako pstruzi, kapři a štiky.

Z akvária jsme se poté přesunuli do druhého patra do hlavních expozic muzea. V této části se nachází množství vycpaných exponátů zvířat, mezi nejzajímavější patří velká kostra velryby. Naše děti však už v této chvíli spotřebovaly veškeré množství své soustředěnosti a začaly všude lítat, na vše šahat, apod. Byl čas jet domů :-). Muzeum se nám docela líbilo, ale bylo vidět, že už na něm řádně zapracoval zub času a že by potřebovalo trochu zrenovovat.

Radim | 21. 11. 2015 So 22.04 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 375x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: