Sprookjesbos Valkenburg

Do pohádkového lesa Sprookjesbos ve Valkenburgu jsme se vypravili druhou listopadovou neděli. Vzhledem k pokročilému podzimu jsme zde potkali jen pár dalších návštěvníků. Bylo 17 stupňů, takže jsem to moc nechápala, ale aspoň jsme si to zde pořádně užili.

DSC_0299-nahled

Sprookjesbos se nachází na zalesněném kopci na okraji Valkenburgu. Po areálu je rozeseto několik domečků, uvnitř kterých jsou postavičky a kulisy ze známých pohádek. Dovnitř se nesmí, jen se dívat přes okýnka. A k tomu se z reproduktorů pouští pohádka. Takže děti mohou nakukovat dovnitř, prohlížet si hýbající se postavičky a k tomu poslouchat pohádku. Např. Císařovy nové šaty, Perníková chaloupka, Sněhurka, Alibaba a 40 loupežníků, Červená Karkulka, Vlk a sedm kůzlátek, Princezna na hrášku, Brémští muzikanti, Popelka, Šípková Růženka a další.

obrazek obrazek

Mezi domečky se také nachází několik dětských hřišť a atrakcí pro děti. Ty naše nejvíc zaujal kolotoč, ze kterého jsme je nemohli dostat. Vyzkoušeli snad všechny dopravní prostředky. Kolotoč jezdil neomezeně (pokud byl zájem, tak ho neustále pouštěli dokola). Dalším lákadlem byla Sindibádova houpací loď, tu pouštěli jen jednou za hodinu, ale také jsme na ní strávili asi 5 jízd. Pěkné je i dřevěné hřiště a herní prvky. Je zde také několik míst na piknik a lavečky na odpočinek.

DSC_0292-nahled obrazek

Cestou k východu jsme ještě vyzkoušeli řetízkový kolotoč, lezeckou stěnu a vnitřní hřiště s prolézačkami a skluzavkou. Strávili jsme zde asi 4 hodiny a určitě sem někdy příště zase zajedeme – nestihli jsme se podívat do jeskyně s draky.

obrazek obrazek

Více našich fotek najdete v galerii zde.

Video pro větší představu třeba zde.

Martina | 8. 11. 2015 Ne 22.04 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 501x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: