Masové kuličky v mexické omáčce

Tento recept jsem našla ve starém čísle časopisu Gurmán 2/2010.
DSC_0192-nahled
  • 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  • čerstvě mletý pepř, sůl
  • rostlinný olej
  • 1 větší cibule
  • 1 větší rajčatový protlak
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 konzerva kukuřice (bez nálevu)
  • 1 konzerva červených fazolí (bez nálevu)
  • asi 250 ml zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 2–3 lžičky pasty sambal oelek (nebo jiné pasty z chilli papriček)

Mleté maso v misce osolte, opepřete a nechte je asi 10 minut odpočinout. Poté z něj tvořte malé kuličky. V hlubší pánvi rozpalte olej a masové kuličky v něm ze všech stran orestujte.

Osmažené kuličky zabalte do ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk, a udržujte je v teple. Na stejnou pánev do zbylého oleje (pokud jste kuličky restovali ve větším množství oleje, část jej odlijte, aby zůstala jen tenká vrstva) vsypte nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.

Orestovanou cibuli zalijte rajčatovým protlakem, osolte, opepřete a podle potřeby dochuťte cukrem. Nechte krátce přejít mírným varem, pak směs zalijte vývarem a povařte ještě asi 10 minut. Do omáčky vložte nakrájená loupaná rajčata i s nálevem, masové kuličky a vše znovu povařte (nepřikrývejte pokličkou). Ze směsi nechte vyvařit přebytečnou tekutinu. Omáčka tím zhoustne a není potřeba ji už dále zahušťovat.

Kukuřici a fazole nechte na cedníku okapat a na závěr je přisypte do omáčky. Vše prohřejte a dochuťte prolisovaným česnekem a pastou z chilli papriček.

Martina | 12. 3. 2016 So 21.31 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 540x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: