Salát s krevetami
Další salát, tentokrát s krevetami. Nevěděla jsem, jak krevety připravit, tak jsem spojila několik rad a receptů dohromady a udělala si po svém. Byla jsem překvapená, že i našim dětičkám krevety chutnaly a ujídaly nám je z našich talířů.- máslo
- 1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
- krevety
- bílé víno
- citronová šťáva
- sůl, pepř
- směs salátů – rukola, ledový salát, polníček apod.,
- olivový olej
- citronová šťáva
- balzamikový ocet
Na másle (nebo olivovém oleji) zlehka orestujeme česnek, přidáme krevety a krátce osmažíme z obou stran. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
Připravené krevety položíme na směs salátů, které jsme natrhali na menší kusy a promíchaly s dresinkem z oleje, citronové šťávy a balzamika. Můžeme přidat i nakrájená rajčata a okurky, dle chuti. Hotový salát můžeme pokapat šťávou z pánvičky, která nám zbyla po smažení krevet.Martina | 5. 3. 2016 So 21.49 | Vaření, Studená kuchyně, Saláty | Tisk | 407x