Venkovský zeleninový salát

Při večerním listování ve starších číslech časopisu Gurmán mě zaujal venkovský zeleninový salát. Téměř všechny ingredience jsme měli v ledničce, takže proč ho rovnou nezkusit.
DSC_0185-nahled

Suroviny na 2 porce:

  • 2 vejce
  • 300 g zelených fazolek
  • 2 cibule nebo 4 jarní cibulky
  • 200 g rajčat (ty jsem vynechala)
  • mix salátů
  • 100 g sušené šunky

Zálivka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička pikantnější hořčice (hodí se třeba francouzská Amora)
  • čerstvě mletý pepř, sůl

Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Fazolky omyjeme, odřízneme z nich konce a vložíme je na 4 minuty do vroucí osolené vody. Poté je scedíme a prolijeme studenou vodou, aby zůstaly pěkně zelené. Okapané fazolky pak nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku nakrájíme na šikmé proužky. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Salát natrháme na menší kusy. Šunku také nakrájíme na kousky.

Zálivka: Do malé zavařovací skleničky se šroubovacím víčkem dáme olej, citronovou šťávu, hořčici, pepř a sůl. Skleničku uzavřeme a její obsah dobře protřepeme. V míse promícháme nakrájenou zeleninu s rajčaty a kousky šunky, povrch poklademe čtvrtkami vajec a na poslední chvíli salát zakápneme zálivkou. My jsme si ještě navíc na salát nastrouhali parmazán.

Martina | 5. 3. 2016 So 21.38 | Vaření, Studená kuchyně, Saláty | Tisk | 607x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: