Brugge

Každý kdo trochu zná Belgii, potvrdí, že Bruggy jsou asi nejkrásnější belgické město. Bruggy jsou též známé jako Benátky severu, jelikož jsou protkány sítí kanálů, tvořených řekou Reie. Centrum je veskrze historické a je právem zapsáno do Seznamu světového dědictví UNESCO. Je jasné, že Bruggy nemohly chybět na našem itineráři výletu do De Haan. Rozhodli jsme se, že nebudeme váhat a vyrazili tam hned druhý den. Počasí bylo ukázkové, a tak jsme si den perfektně užili.

DSC_0803-nahled

Příjezd do města předcházela trocha plánování, kde zaparkovat, co dělat a kam se jít podívat. Nakonec jsme se shodli na parkování v podzemních garážích Pandreitje, které se nachází kousek od centra a hned vedle pěkného parku s dětským hřištěm. Hned na začátku jsme zjistili, že dnešní den se v Bruggách koná průvod Heilig Bloedprocessie, takže všude bylo plno lidí a turistů. Kousek od rybího trhu „Vismarkt“ jsme si koupili lístky na projížďku lodí. Neřekl bych, že by mě to nějak nadchlo, ale dětem se to líbilo a část kolem pivovaru a středu města byla opravdu pěkná. Poté jsme se rozdělili, protože my s Ondrou a Verčou jsme měli pomalejší tempo.

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Prošli jsme pár uliček, koupili jsme si pravé belgické vafle (byly opravdu super lekker) a nakonec jsme skončili u větrných mlýnů kolem kanálu Gent-Brugge. Tam se nám opravdu líbilo, krásně posečená tráva a modrá obloha opravdu dodávaly menšímu pikniku mezi stromy to opravdové kouzlo. Cestou zpět jsme koukli na průvod a došli k hřišti u našeho „Koningin Astridpark“. Pro správné zakončení tohoto belgického dne jsem ještě zaběhl pro hranolky a velkou láhev piva z místního pivovaru De Halve Maan. Bruggy jsou opravdu pěkné město, se spoustou středověkých domů, kostelů a muzeí a dalších zajímavostí. Trochu nás překvapilo zaměření města na turisty, ale to už je holt daň, se kterou musí každý počítat. Bruggy určitě všem doporučujeme!

obrazek obrazek

Více fotek najdete v galerii zde.

Radim | 5. 5. 2016 Čt 21.11 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 481x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: