Recept z časopisu Albert 2/2010.
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř a sůl
- 1 kg hovězího zadního – falešné svíčkové, nakrájené na
tlustší plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 cibule, nakrájené na plátky
- 250 ml červeného vína
- 300 – 350 ml vývaru
- 3 lžíce konzervovaných brusinek
Mouku osolíme a opepříme, nasypeme ji do plastového sáčku, přidáme maso
a protřepeme, aby se maso obalilo. Pak ho opečeme na pánvi na rozpáleném
oleji – mělo by při tom lehce zhnědnout. Maso přendáme na talíř a teď
asi 5 minut opékáme cibuli. Vrátíme maso do pánve, přilijeme víno a
vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme,
dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidáme
brusinky a dochutíme. Vaříme ještě pět minut a podáváme s bramborovou
kaší.