Hovězí na víně s brusinkami

Recept z časopisu Albert 2/2010.
  • 2 lžíce hladké mouky
  • pepř a sůl
  • 1 kg hovězího zadního – falešné svíčkové, nakrájené na tlustší plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 cibule, nakrájené na plátky
  • 250 ml červeného vína
  • 300 – 350 ml vývaru
  • 3 lžíce konzervovaných brusinek
Mouku osolíme a opepříme, nasypeme ji do plastového sáčku, přidáme maso a protřepeme, aby se maso obalilo. Pak ho opečeme na pánvi na rozpáleném oleji – mělo by při tom lehce zhnědnout. Maso přendáme na talíř a teď asi 5 minut opékáme cibuli. Vrátíme maso do pánve, přilijeme víno a vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidáme brusinky a dochutíme. Vaříme ještě pět minut a podáváme s bramborovou kaší.

Martina | 3. 6. 2016 Pá 13.15 | Vaření, Jídla z masa, Hovězí maso | Tisk | 317x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: