Výlet na vrch Kozákov

Tak se Raďovi splnil jeho sen a vydali jsme hledat polodrahokamy na vrch Kozákov :-).

Jeli jsme z Černého Mostu autobusem až na zastávku „Mírová pod Kozákovým, Loktuše, na Špici“. Cesta trvala zhruba 1,5h. Počasí moc hezké nebylo, poprchávalo, a k tomu ještě mlha. Měli jsme sice pohorky, ale i přesto jsme pěkně čvachtali a mě navíc promokali kalhoty. Ze zastávky to bylo po žluté značce 2 km k Radostné studánce a odsud už asi 1 km na vrch Kozákov (744 m.n.m). Rotštejn - bohužel byl zavřený.Za ideálních podmínek je zde krásný kruhový výhled, který nám ale bohužel díky mlze nebyl umožněn. Chtěli jsme si dát teplý čaj nebo polévku v horské boudě, ale měli tam nějakou uzavřenou společnost, tak jsme pokračovali dál. Naštěstí jsme měli namazané chlebíky z domu:-). Z vrcholu jsme scházeli 4 km po červené značce krásným údolím s kapradinami. Za vesničkou Vesec jsme odbočili na modrou, která nás za 1,5km zavedla na zříceninu hradu Rotštejn. Tady začíná oblast skalních měst Klokočské a Betlémské skály, známá svými věžemi, sloupy a skalními stěnami. Po žluté jsme se za 1 km dostali na Klokočské průchody (soutěska se schodištěm), a pak dále po červené 2,5km k odbočce na Zdenčinu vyhlídku (samozřejmě jsme si odbočku udělali). Začlo ale znovu pršet, a tak jsme pospíchali dál – až do Turnova – asi 5km. Tam jsme hledali autobusové nádraží, abychom si zjistili spoj do Prahy (bus jel nakonec od vlakového nádraží) A pak jsme ještě hledali nějakou restauraci, kde bychom se mohli občerstvit a doplnit vydanou energii. U nádraží toho moc nebylo, a tak jsme nakonec skončili jen na pivku v nějaké zakouřené minihospůdce. V autobuse jsme únavou oba dva vytuhli.

Výlet to byl pěkný. Raďa mě lákal na polodrahokamy, ale jaksi mě pak pozapomněl informovat, že žádné hledat nehodlá. Zřejmě si chtěl jenom omrknout terén:-)

Vrchol Kozákova. Marťa pózuje s kapradinami v borůvčí.

Radim | 6. 1. 2007 So 22.01 | Česká republika, Cestování | Tisk | 787x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: