Pietersberg - otevřený lom na procházky

Toto sobotní odpoledne jsme vyrazili do Maastrichtu na farmu Boerderij Daalhof. Marťa našla na jejich stránkách, že mají čerstvě narozená prasátka, a tak jsme se na ně jeli mrknout. Farmu už známe z dřívějších návštěv a vždy se tam rádi vracíme. Je to velmi zajímavé místo – uprostřed města stojí starobylá farma domácích zvířat obklopená výškovými baráky z jedné strany a řadovkami z druhé strany. Princip fungování je z velké části založený na dobrovolnictví lidí z okolí. Takže když se někdo nudí, tak si prostě zajde vykydat hnůj ze stáje a nakrmit zvířátka :-). Součástí je restaurace a obchůdek se zeleninou a mimo jiné produkty z farmy (my jsme například koupili vajíčka).
IMG_20170429_174003-nahled
Po příjezdu jsme se nejdříve šli podívat na ta malá selátka. Byly tam dvě prasnice a kolem každé z nich přes deset prasátek velkých jak větší morče :-). Pak jsme prošli ještě zbytek farmy a skončili na menším dětském hřišti.
IMG_20170429_160138-nahled
Vzhledem k tomu, že bylo ještě brzo a sluníčko krásně svítilo, tak Marťa navrhla procházku k ENCI lomu u Sint-Pietersbergu. Minulý rok tam dokončili vyhlídku v podobě lávky vyčnívající z hrany lomu. Toto jaro tam navíc otevřeli další plánovanou část atrakce, a to schody dolů a trasu dnem lomu. Dalším počinem by mělo být zprovoznění malého přírodního koupaliště z jednoho z pár tamních jezírek. Když jsme sešli po schodech dolů, tak jsme si řekli, že půjdeme ještě chvíli dál, a nakonec to skončilo procházkou přes celý lom až na druhou stranu. Já jsem se pak vrátil zpět pro auto a Marťa s dětmi se přešvihli přes kopec a došli do Kanne, kde jsem je vyzvedl.
obrazek obrazek obrazek

Radim | 29. 4. 2017 So 16.10 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 250x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: