Domácí kaiserky

Ježíškovi jsem napsala o tvořítko na kaiserky a raženky od Tescomy. Recepty byly přímo uvnitř balení, a tak jsem ani jiné nehledala.
DSC_0062-nahled
  • 300 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 g pšeničné chlebové mouky
  • 25 g másla
  • 15 g soli
  • 10 g čerstvého droždí
  • 5 g cukru

Na posyp: hrubozrnná sůl, lněné semínko, mák, kmín

Používám různé druhy mouky, místo hladké většinou celozrnnou, a také žitnou.

Ze surovin připravte kynuté těsto, rozdělte jej na 12 bochánků, umístěte na pečící plech a nechejte 10 minut odpočinout. Tvořítkem vytlačte v bocháncích hluboký dekor (cca 2 mm nad povrch podložky), obraťte dekorem dolů a nechte dalších cca 14 minut kynout. Obraťte zpět, potřete vejcem, posypte a pečte v předehřáté troubě při 220 C cca 10 minut.
obrazek obrazek obrazek obrazek

Martina | 23. 4. 2017 Ne 09.52 | Vaření, Chleba | Tisk | 321x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: