Domácí kaiserky
Ježíškovi jsem napsala o tvořítko na kaiserky a raženky od Tescomy. Recepty byly přímo uvnitř balení, a tak jsem ani jiné nehledala.- 300 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g pšeničné chlebové mouky
- 25 g másla
- 15 g soli
- 10 g čerstvého droždí
- 5 g cukru
Na posyp: hrubozrnná sůl, lněné semínko, mák, kmín
Používám různé druhy mouky, místo hladké většinou celozrnnou, a také žitnou.
Ze surovin připravte kynuté těsto, rozdělte jej na 12 bochánků, umístěte na pečící plech a nechejte 10 minut odpočinout. Tvořítkem vytlačte v bocháncích hluboký dekor (cca 2 mm nad povrch podložky), obraťte dekorem dolů a nechte dalších cca 14 minut kynout. Obraťte zpět, potřete vejcem, posypte a pečte v předehřáté troubě při 220 C cca 10 minut.