Dort pro Raďu k narozeninám

Několik dní před Raďovýma narozeninama jsem začala přemýšlet o tom, jaký dort pro něho upeču. Čirou náhodou jsem našla nádherný obrázek dortu s ovocem. Pojala jsem to jako obrovskou výzvu a pustila se do toho. Tedy vůbec jsem si nebyla jistá, jak se mi podaří tak pěkně naskládat ovoce a jak vytvořím čokoládovou ozdobu kolem dortu. Měli přijet naši a Raďovi rodiče, a tak mi nezbývalo nic jiného, než se snažit. S výsledkem jsem byla nakonec spokojená a nemohla jsem dlouho uvěřit, že se mi to povedlo skoro jako Vendy.
DSC_0260-nahled
Korpusy jsem dělala podle našeho osvědčeného receptu: 4 vajíčka + odpovídající množství (váha vajíček i se skořápkou) polohrubé mouky a cukru krupice + troška prášku do pečiva. Jeden světlý a druhý tmavý (část mouky jsem nahradila kakaem).

Krém jsem dělala pudinkovo tvarohový. Dva vanilkové pudinky jsem uvařila v 500 ml mléka a nechala vychladnout. Pak jsem vyšlehala 250 g másla s 5 lžícemi cukru, přidala 500 g tvarohu a nakonec vychladlý pudink.

Korpusy jsem rozkrojila, pokapala rumem, potřela zlehka rybízovou marmeládou a krémem a postupně vrstvila na sebe. Nakonec jsem krémem pomazala celý dort a dala do lednice ztuhnout.

Mezitím jsem si připravila ovoce – jahody, kiwi, nektarinky, hroznové víno. Kousky ovoce jsem pak různě skládala na vršek dortu, aby to bylo pěkně barevné. Na závěr jsem ovoce pomašlovala rozpuštěnou želatinou a dort opět dala do lednice.

Teď mělo přijít velké finále – čokoládová ozdoba. Byla jsem dopředu smířená s tím, že toto se mi fakt nepovede, ale chtěla jsem to zkusit. Rozpustila jsem si čokoládu, nalila ji do sáčku, ustřihla rožek a začala ji stříkat na pečící papír (ustřižený pruh dlouhý jako je obvod dortu). Poté se má poleva nechat zlehka ztuhnout, ale ne úplně. Pečící papír i s polevou jsem opatrně nalepila na bok dortu a vložila do lednice. Přibližně za hodinu jsem papír začla odlepovat a světe div se, šlo to :-)
obrazek obrazek obrazek

Martina | 22. 5. 2017 Po 22.33 | Vaření, Sladká kuchyně, Ovocné moučníky | Tisk | 307x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: