Kolem sopečných jezer u Daunu

Ke konci května jsme si naplánovali s Marťou vícedenní výlet do Německa do oblasti kolem řeky Mosely a Sáry. Jednou, když jsem oblast míjel, tak mě učarovala malebná údolí řeky Mosely a později i výborný místní Ryzlink, který jsme koupili v Longuichu přímo od vinaře.

0-IMG_20170524_133558n

Cestou do Bernkastel-Kues, kde jsme si zarezervovali ubytování, jsme však ještě vymysleli odbočku k sopečným jezerům u městečka Daun. Druhá půlka (babi a dědové) si zajela do čokoládovny v Eupenu a poté do Lucemburku.

2-IMG_20170524_133012n

Ani nevím jak jsem k jezerům přišel, buď jsem je viděl z letadla nebo jsem jen tak brouzdal po mapách a hledal místo, kde strávíme čas před příjezdem do Bernkastelu. Sopečná jezera vypadala na obrázcích zajímavě, a tak jsme se domluvili na párhodinové procházce. Auto jsme nechali u Gemündener Maar a vydali se po červené turistické značce na vrchol Mäuseberg, na kterém stála menší kamenná rozhledna poskytující pěkný výhled.

Od rozhledny vedla cesta k dalším jezerům přes louku z kozama, a tak jsme si užili plno srandy. Kozy byly pěkné a přítulné, a tak jsme si je začali hladit a ony nás na oplátku olizovat :-). Asi jsem byl trochu slaný od potu, a tak jsem jim chutnal. Jakmile k nám přišly i nějaké větší, tak se ozval náš strašpytel – Verča začala brečet a utíkat. Později na mě celá vyskočila a brečela mi do trička ať už jdeme :-). A nám se tam tak líbilo. Později nám vysvětlila, že se bála, že ji ty kozy potrkají a že se jí to už stalo (ve snu).

1-IMG_20170524_134407n 1-IMG_20170524_134841n

Weinfelder Maar jsme obešli zprava a sešli k Schalkenmehrener Maar a vesničky Schalkenmehren. Tam jsme se občerstvili na zahrádce hotelu Haus am Maar lokálním pivkem, kávičkou pro mámu a nějakými sodovkami pro děti.

obrazek obrazek

Cesta zpět už byla o poznání nudnější, ale opět ji trochu zpestřila Verča. Pořád mě tahala za ruku, až mě do ní nečekaně bouchla, a tak jí přiletěla jedna zpět. Takže se z ní na čtvrthodinky stala opět ubrečená „opice“ a snažila se mi to vrátit a nadávala mi. No, nakonec jsme se usmířili a vše vysvětlili. Prostřední jezero jsme opět obešli zprava, tj. po druhé straně a k autu se dostali kolem místního vleku.

Procházka se nám líbila – jezera a okolí dýchala klidem a mírem.

Radim | 24. 5. 2017 St 21.11 | Cestování, Německo | Tisk | 215x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: