Vanilkové muffiny
Při listování magazínem Albert 3+4/2017 mě zaujaly pěkně nazdobené vanilkové cupcaky. Byl to recept pro děti, které se zde mohou vyřádit hlavně při zdobení barevným krémem a při vykrajování a tvarování ozdob z marcipánu a fondánu. My jsme nazdobit (ani vyfotit) nestihli, muffiny mizely jeden za druhým Chci si tady aspoň poznamenat recept:Korpusy:
- 60g másla
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 g hladké mouky
- 40 g polohrubé mouky
- 110 g cukru krupice
- 2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
- 75 g změklého másla
- 160 g žervé
- 350 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- gelové potravinářské barvy
- fondán nebo marcipán na zdobení
Rozehřejte máslo a vmíchejte ho do mléka. Přidejte rozšlehaná vejce a vanilkový extrakt. Smíchejte sypké ingredience a spojte je s tekutým základem, stačí, když je promícháte vařečkou. Těstem naplňte košíčky do tří čtvrtin a dejte je péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
Upečené korpusy nechte zcela vychladnout, aby se na nich krém při zdobení neroztékal. Na krém našlehejte změklé máslo do nadýchané konzistence (el. mixérem). Poté zašlehejte žervé a následně ručně vmíchejte ve dvou dávkách cukr. Nakonec přidejte vanilkový extrakt, krém rozdělte do misek, do každé přidejte jinou barvu a promíchejte. Krémem naplňte sáček se zdobící špičkou a naneste ho na korpusy. Cupcaky zdobte podle libosti nejrůznějšími motivy vytvarovanými nebo vykrojenými z marcipánu či fondánu.Martina | 13. 9. 2017 St 21.42 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 325x