Králičí stehna na hořčici
Tento recept mám také z velikončního vydání magazínu Albert 3+4/2017. Jen jsem vynechala drobenku z toastového chleba a másla a podle Kluků v akci jsem přidala na podlití bílé víno
- 4 králičí stehna (my jsme měli celého rozporcovaného králíka)
- sůl
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 červené cibule
- 2 hrsti malých žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 svazek tymiánu
- 100g dijonské hořčice (dala jsem asi 3 lžíce hrubozrnné hořčice)
- navíc jsem přidala: 200ml bílého vína a 200ml vody
- (na drobenku – 2 plátky toastového chleba a 2 lžíce másla)
Stehna osolte a na rozpáleném oleji opečte ze všech stran, až zezlátnou, poté je vyjměte z hrnce. Do výpeku dejte na klínky pokrájenou červenou cibuli, celé žampiony, nahrubo posekaný česnek, několik snítek tymiánu a pár minut restujte. Přimíchejte hořčici, podlijte vínem a vodou, přiveďte k varu a alkohol nechte trošku odpařit. Já jsem pekla v remosce, takže jsem směs přendala z pánvičky do ní, a nahoru rozložila králíka.
V receptu je uvedná drobenka, kterou jsem ale vynechala: Toastový chléb rozdrobte, smíchejte s máslem a vytvořte drobenku. Kastrol dejte do trouby vyhřáté na 220 °C a nepřikryté pečte 20 minut.
Martina | 10. 9. 2017 Ne 21.41 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 324x