Králičí stehna na hořčici

Tento recept mám také z velikončního vydání magazínu Albert 3+4/2017. Jen jsem vynechala drobenku z toastového chleba a másla a podle Kluků v akci jsem přidala na podlití bílé víno

DSC_0598-nahled
  • 4 králičí stehna (my jsme měli celého rozporcovaného králíka)
  • sůl
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 červené cibule
  • 2 hrsti malých žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek tymiánu
  • 100g dijonské hořčice (dala jsem asi 3 lžíce hrubozrnné hořčice)
  • navíc jsem přidala: 200ml bílého vína a 200ml vody
  • (na drobenku – 2 plátky toastového chleba a 2 lžíce másla)

Stehna osolte a na rozpáleném oleji opečte ze všech stran, až zezlátnou, poté je vyjměte z hrnce. Do výpeku dejte na klínky pokrájenou červenou cibuli, celé žampiony, nahrubo posekaný česnek, několik snítek tymiánu a pár minut restujte. Přimíchejte hořčici, podlijte vínem a vodou, přiveďte k varu a alkohol nechte trošku odpařit. Já jsem pekla v remosce, takže jsem směs přendala z pánvičky do ní, a nahoru rozložila králíka.

V receptu je uvedná drobenka, kterou jsem ale vynechala: Toastový chléb rozdrobte, smíchejte s máslem a vytvořte drobenku. Kastrol dejte do trouby vyhřáté na 220 °C a nepřikryté pečte 20 minut.

obrazek obrazek obrazek

Martina | 10. 9. 2017 Ne 21.41 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 324x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: