Charleston

Poslední zajímavé místo, kam jsem se chtěl podívat před tím, než se vrátíme zpět do Čech, byl Charleston. Toto typické jižanské městečko je známé svou bouřlivou historií, pěkným historickým centrem a svými pevnostmi.

Plán pro tuto neděli byl následující – vyrazit brzo ráno, dojet do Charlestonu a podívat se na Patriots Point, kde se nachází letadlová loď Yorktown z 2. světové války s částí své flotily. yorktown Dále jsme pak chtěli trochu projít centrum a podívat se na typickou jižanskou architekturu a po dlouhé době zase trochu přičichnout k něčemu staršímu něž dvě stě let :-).

Přemýšleli jsme o návštěvě pevností Fort Sumter a Fort Moultrie, ale nakonec jsme to z nedostatku času zavrhli. Dalším a posledním bodem programu bylo podívat se do Tanger Outletu, protože obchody nabízely docela dobré slevy. Cesta zpět trvala kolem tří hodin, s tím, že u Columbie jsme se docela zdrželi kvůli docela husté dopravě – všichni Amici se vraceli ze Dne díkuvzdání. Počasí nám docela vyšlo, sice bylo zamračeno, ale nebyla taková zima jako v Grand Canyonu.

v-ponorce Letadlovka nás docela nadchla, ale já osobně bych potřeboval víc času, protože uvnitř je plno prohlídek se zajímavými výstavami. Poprvé v životě jsme byli v ponorce, byla sice starší (taky z 2. sv. války), ale byla super. V okolí vstupu k letadlovce byla další prohlídka Marines (na tu už jsme nešli).

Centrum Charlestonu bylo pěkné, obzvlášť nás zaujala ulička Market st., uprostřed které vedl zastřešený trh. Podle vzoru Savannah jsem očekával, že v centru najdeme podobná zelená náměstíčka a že i nábřeží bude více kulturně zaměřené, místo toho vše bylo pusté a prázdné. Uličky se starými domy vypadaly opravdu malebně, ale jak jsem slyšel, že Charleston je lepší a pěknější než Savannah, tak mě to moc nepřesvědčilo. Docela známá je ulička s barvami domků vytvářející duhu Rainbow Row – nás to moc nenadchlo, ale ve městě to bylo na každém druhém suvenýru.

Pátek po Dni díkuvzdání je v Americe tak docela zvláštní – mnoho obchodů má hned po půlnoci otevřeno a nabízí velké slevy, často až 50% z celkové ceny. My jsme v tu dobu byli v Las Vegas a opravdu jsme po půlnoci ze čtvrtka na pátek viděli parkoviště u mallů totálně napráskaná. Vzhledem k tomu, že jsme tuto nákupní horečku nestihli, chtěli jsme využít alespoň ten zbytek slev, které byly nabízeny v Tanger Outletu v Charlestonu a vypravili jsme se tam. Nakonec jsme byli docela zklamaní – to, co jsme chtěli, jsme nekoupili, ale Viktor, který byl s námi, si nakupování pochvaloval.

charleston-downtown

Více fotek najdete v galerii.

Radim | 25. 11. 2007 Ne 17.41 | Cestování, USA | Tisk | 1263x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: