Grand Canyon II a odlet z Las Vegas (6.den)

Poslední den na Jihozápadě USA byl hodně pohodový. Podívali jsme se ještě jednou do Grand Canyonu a pak nás čekala už jen cesta do Las Vegas a náš odlet zpátky do Atlanty.

Hned ráno jsme zašli do indianského gift shopu, který byl přímo u motelu. Byl obrovskej a měli tu fakt spoustu krásných věcí a velký výběr! No taky jsme tu nechali přes $100 :-). Do Grand Canyonu to odsud bylo jen 30 mil. Na bráně jsme ukázali náš 7-denní pas, který jsme si koupili už v úterý. Grand Canyon
Naší první zastávkou byl Desert View, kde je turistické centrum, vyhlídková věž a pár obchůdků. Čtyřpatrová kamenná rozhledna pomalovaná indiánskými kresbami nám poskytla překrásný pohled do kaňonu. Byla odsud pěkně vidět i řeka Colorado. Nasedli jsme zpátky do auta a zastavili se ještě na pár vyhlídkách, které nám poskytly vždy trošku jiný rozhled – Navajo Point, Lipan Point, Moran Point, Grandview Point a Mather Point. Na posledním zmíněném jsme se ještě stavili v Information Plaza. To je místo, kam by si měl každý návštěvník zajít hned po vstupu do parku. Dá se zde získat plno informací, mj. o pěších tůrách dolů do kaňonu, o počasí a hrozících nebezpečích. My jsme si zde koupili akorát 2 knížky, naposledy jsme zamávali Grand Canyonu a pomalu jsme vyrazili na cestu do Las Vegas. Opravdu jsme neměli kam spěchat, protože bylo teprve něco kolem 15. hodiny a naše letadlo letělo až ráno v 6:30.

V Las Vegas jsme zaparkovali v garážích pod Stratosphere Tower (1149 stop). Ve frontě jsme sice čekali skoro hodinu, ale stálo to za to. Stratosphere Tower Za vstupné jsme po slevě zaplatili $8. Z věže je úžasná vyhlídka na celé město a pokud máte odvahu, můžete si připlatit za jízdu na horské dráze nebo se nechat vystřelit na Big Shotu – to vše přímo na vrcholu věže.

Pak jsme auto přeparkovali do garáží hotelu Mirage a šli si projít ještě pár kasín. Opět jsme pozorovali nejvíce ruletu a zkusili jeden hrací automat. Po 1.hodině jsme jeli vrátit auto a shuttle bus nás odvezl na letiště. Bylo tu mrtvo, žádná letadla v noci nelétala, obchody taky zavřené, a tak jsme se uvelebili na sedačkách a podřimovali. Před 5. hodinou jsme se šli odbavit a v 6:30 našeho letadlo odlétalo. Bylo opět zaplněné jen tak z jedné čtvrtiny. Protože už svítalo, měli jsme krásný výhled na krajinu pod námi (Raďa si přesedl na druhou stranu letadla a viděl i Grand Canyon).

Více fotek najdete v galerii Grand Canyon a v galerii Las Vegas.

Martina | 22. 11. 2007 Čt 17.10 | Cestování, USA | Tisk | 610x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: