Bokrijk - "procházka rybníkem" a arboretum

Bokrijk je naším každoročním cílem hlavně kvůli skanzenu a akcím, které jsou zde pořádány. V okolní přírodě se ale také dá vyrazit na několik pěkných procházek nebo projížděk na kole. Prostudovala jsem mapu a nalákala rodinku na procházku kolem skanzenu a na návštěvu arboreta.
IMG_20180428_165328-nahled
Dočetla jsme se, že nedávno tu byla otevřená nová cyklostezka Fietsen door het water, což v překladu znamená Projížďka vodou. Jde o to, že projíždíte (procházíte) přímo rybníkem, aniž byste byli mokří :-) Stezka je asi 3m široká a voda je na obou stranách v úrovní očí. Bylo to docela zajímavé a nevím, kdo na takový nápad vůbec mohl přijít :-)
obrazek obrazek
obrazek obrazek
Arboretum je otevřené každý den a vstup je zdarma. Je protkáno hustou sítí různých cestiček, stezek a kamených chodníčků. Dá se tu lehce ztratit :-) Při naší návštěvě zrovna kvetly různé druhy rododendronů a zemi zdobily koberce modrých zvonků. Zaujaly nás také bambusové lesíky a zahrada s kapradinami.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazekobrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek
obrazek obrazek obrazek
Náš den v Bokrijku jsme samozřejmě museli zakončit na nám velmi známem megahřišti.
obrazek obrazek

Martina | 28. 4. 2018 So 22.00 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 143x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: