Den Haag Centraal, Euromast a Rotterdam

Během víkendu za námi do Haagu přijeli Raďa, Darča a Eda, a tak jsme vymýšleli, jak se zabavit. V sobotu jsme zůstali v Haagu a vydali se na „velký vlakový výlet“, což v našem podání znamenalo dojet tři zastávky vlakem na Den Haag Centraal, prohlídku nádraží a tramvajka zpět. V neděli jsme po obědě vyrazili do Rotterdamu s hlavním cílem Euromast.
IMG_20180916_160647-nahled

Sobota

Před barákem máme hlavní trať z Haagu směrem Amsterdam a po čtyřech kolejích jezdí vlaky téměř nepřetržitě. Je prostě na co se koukat. Sem tam projede Thalys či jiný supervlak, jinak to jsou běžné žluťáky, dvoupatráky nebo sprintery. Návštěva hlavního Haagského nádraží byla další bonus oproti minulé prohlídce naší místní zastávky Mariahoeve. Nádraží má na úrovni země dojezd vlaků a nad němi je nástupiště tramvají. Kousek opodál ještě výše je nástupiště „metra“, což je v podstatě vlak v podobě tramvajky. Oproti nádraží v Antverpách nebo v Liege, to nebylo tak velkolepé, ale pro naše malé experty to úplně stačilo.

Neděle

V Rotterdamu jsme dojeli přímo na parkoviště u Euromastu – nejvyšší věže v Holandsku. Cena za hodinu parkování je 4€, ale v blízkosti je další parkoviště Westerpark, které by mělo být levnější. Vstupenka na věž také není nejlevnější (dospělí 9.75 €, děti 6.25 €), ale musím říci, že to stálo za to. Moc jsme dopředu vyhlídku nestudovali a o to více jsme byli překvapeni, že se dá dostat nejenom na prostřední plošinu (cca 112 m), ale že se dá nastoupit do proskleného kruhového výtahu Euroscoop, který vás vezme o dalších 85 metrů výš. Tento prosklený výtah se navíc otáčí a nabízí tak perfektní výhled na celý Rotterdam.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek
Dále jsme si naplánovali procházku do centra města kolem řeky Mázy a Maritime muzea. Holky chtěly vidět Cube house a všechny nás zajímala budova tržiště. Rotterdam se nám líbil, takže myslím, že se tam ještě párkrát vypravíme.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Radim | 16. 9. 2018 Ne 20.59 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 229x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: