Louwman museum

Louwman museum je nejstarší osobní sbírkou aut na světě, kterou vlastní a buduje Louwmanova rodina. Museum bylo založeno v roce 1934 a nyní obsahuje přes 250 aut. Od našeho domku to k muzeu máme zhruba dva a půl kilometru, a tak jsme se tam vydali pěšky, čehož jsme později trochu litovali, protože jsme měli málo času. Muzeum je součásti projektu Museumkaart, takže jsme měli vstup zdarma.

IMG_20181110_163802-nahled

Hned na začátek musím muzeum všem doporučit. Původně jsem si říkal „nó, uvidíme pár aut“, ale muzeum nabízí víc než to. Jako první vás ohromí budova muzea, která je fakt velkolepá. Prohlídka muzea začíná ukázkou počátku motorismu v 19. století a prochází přes všechna období až do současnosti. V muzeu nejsou ale jen auta, ale vše, co je nějak spojeno s auty, tj. obrazy s auty a automobilovými závody, plakáty, modely aut, sochy, motory, letadla, … Neuvidíte tam ty nejmodernější kousky, ale uvidíte například auta, se kterými jezdili slavní lidé jako James Bond či Elvis.

Exhibice jsou zajímavě udělané, auta jsou často vsazena do prostředí své doby pomocí nástěnných maleb, plakátů či videí. Je vidět, že se tam dbá na každý detail, auta jsou naleštěná a muzeum tak vytváří dojem krásy a luxusu. Dají se tam strávit hodiny. My jsme tam šli o dva týdny později znovu, když přijeli kamarádi :-).

obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

Radim | 10. 11. 2018 So 21.04 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 146x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: