ZOO Rotterdam - Diergaarde Blijdorp

Marťa někde sehnala zlevněné lístky do ZOO v Rotterdamu, a tak jsme tam jedno nedělní odpoledne vyrazili. Bohužel jsme trochu podcenili velikost zahrady a tím příjezd, tzn. přijeli jsme pozdě a nestihli jsme vše projít. Před zahradou se nachází obrovské parkoviště, které bylo téměř plné, což nás mohlo trochu varovat.

Zahrada se honosí oceněním „The Most Beautiful Zoo in Benelux“, ale já mám ze zahrady rozporuplné pocity. Měli to tam pěkně udělané, plno zvířat, pěkné dětské hřiště, ale bylo tam neskutečně lidí. Podle mého se to nedá vůbec porovnat s Pairi Daizou v Belgii, která je o pár levelů někde jinde. ZOO v Rotterdamu je prostě normální ZOO a nic víc.

Část, kterou jsme nestihli, bylo Oceanium, které jsme neprošli celé a hlavně jsme nedošli do největšího akvária :-(. Docela pěkný byl skleník s motýly nazvaný Amazonica. I když jsem na začátku zmínil, že je zahrada docela veliká, tak na množství zvířat a výběhů je docela těsná a obklopena ze všech stan civilizací v podobě železnice, ulice apod. Přijde mi to nepřirozené – prostě nejsem fanda takových městských ZOO. V Kolíně nad Rýnem to bylo podobné, ale tam byla zahrada o trochu větší a méně přeplněná lidmi.

Zahradu bych doporučil pouze na prohlídku ve všední den, jinak zažijete to, co my.

Radim | 24. 2. 2019 Ne 12.32 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 80x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: