Maritime Museum Rotterdam

Maritime Museum Rotterdam je muzeum námořnictví kousek od centra Rotterdamu. Tím, že se část muzea rozkládá venku přímo v přístavu, tak jsme si vybrali na prohlídku jeden z pěkných březnových dnů. Do Rotterdamu jsme dorazili vlakem zhruba za třičtvrtěhodinky a k muzeu se prošli centrem. Muzeum nabízí plno aktivit pro děti, já jsem však očekával více expozicí k historii a výrobě lodí. Pokud máte museumkaart.nl, tak můžete jít do muzea „zdarma“.

IMG_20190331_130423-nahled

Ten den, když jsme tam byli, tak hned v přízemí pořádali aktivity pro děti, jako oblékání se do různých kostýmů, malování na obličej nebo vyváření různých mořských potvor ze všeho možného.

obrazek obrazek

V prvním patře byly modely zajímavých historických a současných lodí. Po stěnách byly obrazy s námořní tématikou. Ve vedlejší místnosti byl model velkého zaoceánského parníku a jeho motoru. Samozřejmě se spoustou zajímavých informací okolo. V druhé části tohoto patra byly informace o pašování drog.

obrazek obrazek

O patro výše byla expozice vnitřku zaoceánské lodi, která měla přiblížit život na těchto lodích. Druhá část obsahovala novou expozici pro děti o mořských potvorách z bájí, např. Kraken, mořské panny apod. Na tomto patře byla také pěkná dětská herna (in- a out-door) nazvaná Professor Splash.

obrazek obrazek

Vedle muzea je starý přístav, kde můžete najít historické lodě a přístavní stroje. Uprostřed je zajímavé monstrum, kterým je stroj na „vysávání“ zrní z lodí. Líbilo se nám i video o Rotterdamském přístavu, které můžete shlédnout v majáku hned vedle muzea (musíte naskenovat lístek).

obrazek obrazek

Návštěvu Rotterdamu jsme zakončili v tamní zastřešené tržnici, kde jsme dali pozdní oběd. Hned vedle tržnice je vlaková zastávka Rotterdam Blaak, odkud jsme jeli domů.

Radim | 31. 3. 2019 Ne 20.16 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 188x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: