Italské sušenky se sušenými rajčaty a olivami

Hledala jsem nějakou slanou variantu sušenek a zaujaly mě italské sušenky ze stránek Apetitu.
IMG_20190608_121221-nahled
  • 60 g nakládaných sušených rajčat
  • 60 g černých oliv (vypeckovaných)
  • 60 g piniových oříšků
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 150–200 g mascarpone
  • 1 vejce
  • lžička prášku do pečiva
  • mořská sůl, pepř a provensálské bylinky

V kuchyňském robotu promíchejte mouku, kypřící prášek, změklé máslo nakrájené na kostičky, mascarpone, vejce, špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete. Pak přidejte sušená rajčata nakrájená na malé kousky, vypeckované černé olivy nakrájené na čtvrtiny, piniové oříšky (neměla jsem) a zlehka promíchejte. Oddělujte 10–15g kousky těsta, vytvarujte z nich kuličky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 15 minut při 180stC dozlatova. Pak vyjměte, přeneste na mřížku a nechte vychladnout.

Pozn. Na tvarování kuliček jsem měla skvělé pomocníky – Verču a Ondru. Před přidáním sušených rajčat a oliv jsem část těsta oddělila a děti si udělaly pár sušenek jen s bylinkami.
IMG_20190608_121234-nahled

Martina | 8. 6. 2019 So 21.28 | Vaření | Tisk | 127x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: