Polderpark Cronesteyn u Leidenu

V této koronavirové době se snažíme vyrážet na výlety a prozkoumávání okolí mimo víkend. Na pátek jsem nám naplánovala procházku u Leidenu v Polderparku Cronesteyn. Autem jsme tam byli za 12 minut. Zaparkovali jsme kousek od mostu Lammebrug a vyrazili po stezce kolem parku proti směru hodinových ručiček.

IMG_20200424_182804-nahled

Obloha byla azurově modrá, děti blbnuly kolem nás a my s Raďou jsme nasávali energii z tohoto „kousku přírody“. Pozorovali jsme rodinky kačenek, labuť sedící na hnízdě a další opeřence. Celý okruh má asi 3,5 km a největším lákadlem bylo samozřejmě dětské hřiště. Zatímco Verča s Ondrou jezdili na lanovce přes vodu, tak si Raďa ještě udělal odbočku k mlýnu Rodenburgermolen. Ke konci okruhu nás překvapil bíle kvetoucí les, resp. medvědí česnek. Krásně to tu vonělo a vypadalo to tu opravdu kouzelně. Uprostřed parku je oplocený areál Tuin van de Smid s bistrem, farmou a přírodním hřištěm. Bohužel byl během naší návštěvy zavřený. Viděla jsem na internetu pěkné fotky a určitě stojí za návštěvu.

Odkazy na mapy:

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Martina | 24. 4. 2020 Pá 20.21 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 128x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: