Cannoli Siciliani
Z Itálie jsem si dovezl další tip na dobrotu zvanou Cannoli Siciliani. Poprvé jsem cannoli ochutnal v Belgii na akci zvané Taste of Nations, a od té doby vím, že to je velice dobrá mňamka. Vždy, když jedu do Itálie, tak se snažím cannoli někde koupit. Jakmile jsem se o nich doma jednou zmínil, tak jsme si řekli, že je někdy zkusíme připravit. Není to vůbec složité. Jediné, co je potřeba, jsou trubičkové formičky, a pak normálně dostupné ingredience.Kdyby vás zajímal původ cannoli, tak se mrkněte na první dva recepty, kde to je trochu vysvětleno. Já jsem nakonec použil třetí recept, který zhruba odpovídal mým potřebám a vše bylo vysvětleno i pomocí názorného videa:
- Sicilian Cannoli with Ricotta Filling
- Sicilian Cannoli Recipe
- Recept na chrumkavé sicílske cannoli
- 250 g hladké mouky (původní italské recepty používají „tipo 00“, což je hladká výběrová mouka)
- 1 polévková lžíce cukru krystal
- 1 vajíčko
- trochu skořice
- trochu soli
- 50 ml červeného vína (víno Marsala jsme neměli)
- 20 ml mléka
- 30 g másla
Náplň jsem udělal ze dvou vaniček ricotty (250 ml) zbavených vody (vodu jsem mohl více vymačkat) a cca 50 g moučkového cukru. Verča do směsi pak nastrouhala hořkou čokoládu, protože čokoládové lupínky jsme neměli.
Cannoli jsme spolu naplnili a některé ozdobili kousky pistáciových oříšků. A výsledek? Martě prý nechutnaly a já jsem byl spokojený. Příště musíme jen těsto udělat tenčí a jen jednu vrstvu (Verča při tom válení vytvářela roztodivné a velké tvary, takže naše cannoli měly sem tam více vrstev). Děti jedly cannoli bez náplně jen s marmeládou .
Radim | 2. 5. 2020 So 10.04 | Vaření, Sladká jídla | Tisk | 413x