Plněné papriky s rajskou omáčkou
Jako mladý jsem plněnou papriku nemusel, ale postupem času jsem si ji s rajsou omáčkou zamiloval. V Belgii navíc nepoužívali naši klasickou zelenou papriku, ale sladkou červenou a ještě na ní nechávali zapéct sýr. Mňam! Marťa rajskou moc nemusí a děti ji snad ještě nejedli, a tak jsem je překecal a na jeden víkend rajskou naplánoval na vyzkoušení.Marťa dostala za úkol uvařit knedlíky a já jsem uvařil zbytek. Naplnit papriky a udělat malé bochánky ze sekané pro děti nebyl problém, a tak jediné, s čím jsem neměl zkušenost byla rajská omáčka.
Na pomoc jsem si vzal následující recepty z netu:
Použité ingredience:
- 1 ks cibule
- 40 g másla
- trochu soli
- hladká mouka na jíšku (cca 2–3 lžíce)
- 1 ks hřebíček
- 3 ks bobkový list
- nové koření
- pepř
- vývar
- 200 g rajský protlak
- cukr podle chuti
Na másle jsem osmažil cibulku, a poté přidal mouku a umíchal světlou jíšku. Do jíšky jsem přidal protlak a ještě chvíli vařil. Vzhedem k tomu, že jsem nechtěl v omáčce kousky cibule, tak jsem vše přepasíroval přes síto. Do přecezené omáčky jsem přidal koření, vývar a cukr a vařil zhruba další čtvrthodinu. Omáčka byla výborná a sám jsem byl překvapený, jak se mi podařila . Jak se dalo očekávat, vše bylo fajn, akorát za ty papriky jsem nesklidil úspěch .
Radim | 30. 5. 2020 So 21.26 | Vaření, Jídla z masa | Tisk | 138x