Delfinárium Hardewijk

Do Delfinária jsme se chystali už loni, ale čekali jsme na dobré letní počasí. Součástí tohoto mořského zooparku je totiž také vodní svět s několika tobogány a skluzavkami. Zlevněné vstupenky jsem koupila jako obvykle přes Albert Heijn už někdy v zimě a hned po znovuotevření jsme si zarezervovali nedělní odpolední vstup 13:30 – 17:30.
VID_20200531_165800_Moment-nahled
U vchodu do parku jsme dostali kartičky se vstupenkami na show Oceanica na 16:30 a do té doby jsme se mohli volně procházet po vyznačené modré nebo žluté trase. Jedním z velkých zážitků bylo hladit si rejnoky a malé žraloky. Vůbec se nás nebáli, dokonce sami schválně připlouvali, zvedali hlavy nad hladinu a nechali se „podrbat na zádech“.
obrazek obrazek
Dál se nám moc líbili mroži, hlavně obrovský samec. Zrovna se nám podařilo tam přijít na komentované krmení a prezentaci. Hned pak následovala prezentace u lachtanů a delfínů. Mohli jsme se podívat i pod hladinu a vidět delfíny a mrože přes sklo.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek
Škoda jen, že vodní svět (kvůli kterému jsme loni návštěvu Delfinária odkládali) nebyl kvůli koronavirovým opatřením otevřený. Vynahradila nám to ale aspoň dětská hřiště, kterých je v parku několik. Děti se vyblbly a my s Raďou jsme si mohli dát v klidu kafe.
Třešničkou na dortu bylo kouzelné a poučné představení Oceanica v Dómě delfínů. Na fotky tu byla tma, ale máme spoustu videí. Delfíni nám předváděli různé druhy skoků a salt, pod vodou plavali rychle jak torpéda, a pak i plavali s jednou z trenérek. Představení trvalo asi 30 minut. Pak jsme se šli projít ještě po promenádě, koupit si zmrzlinu, mrknout na pláž a na chvilku do centra Hardewijku. Odjížděli jsme nadšení.
obrazek

Martina | 31. 5. 2020 Ne 21.41 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 190x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: