Výlet na hřebeny Jeseníků

Tak jsme po půlroce opět v Čechách, tedy na Moravě, a tak jsme si nemohli pomoci a vymysleli výlet do hor. Rakousko nám letos kvůli korona viru padlo, a tak jsme se vydali do Jeseníků, které máme za humny. Chvíli nám trvalo výlet naplánovat, aby to ti naši malí experti zvládli a my je úplně neodrovnali a neznechutili do budoucna. Hlavním problémem byla doprava, tj. kde nechat auto a rozumně se k němu vrátit, tak abychom udělali kolečko. No, v Jeseníkách to po hřebenech s okruhy moc nejde, pokud se bavíme o 10–15 kilometrech a nespoléháme na přeplněné odpolední autobusy, ale nakonec jsme to vymysleli šalamounsky :-).

20200723_091831-nahled

Ráno jsme auty dojeli do Karlova, kde jsme zaparkovali na velkém parkovišti u zastávky „Malá Morávka, Karlov, Ubytovna“. Počkali jsme si zde na autobus (jel až z Krnova), který nás vyvezl přímo na Ovčárnu. Měli jsme trochu štěstí, že nám řidič zastavil, protože nám vysvětlil, že zastávka byla přesunuta o 300 m nahoru a že nám vůbec nemusel zastavit :-). Díky!

Z Ovčárny jsme vyšli po červené na hřebeny a pokračovali dále přes Vysokou holi, Velký Máj a Jelení hřbet až na Jelení studánku, kde jsme si dali oběd (lepeňáky). Poté jsme sešli na bývalou chatu Alfrédku. Odtud už to bylo pro někoho nekonečné klesání zpět k autu do Karlova. Cestou jsme sbírali borůvky, které se na některých slunných místech začínaly černat a našli jsme i pár hříbků.

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Výlet se vydařil. Počasí nebylo nijak ukázkové, ale na túru zcela ideální. Celkově jsme ušli 16 kilometrů. Děti se dostávají do věku, že snaha je unavit se téměř míjí s účinkem, ba naopak my býváme unavenější. Zatím spíše z toho, jak na ně pořád čekáme či vysvětlujeme, jak se mají chovat v lese :-).

Odkazy na mapy:

Radim | 23. 7. 2020 Čt 21.19 | Cestování, Česká republika | Tisk | 114x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: