Výlet na Rabštejn

Za časů chalupy ve Stříbrných Horách byl Rabštejn naším častým cílem – ať už pěšky, na kole nebo i na běžkách. Útulná hospůdka nebo venkovní okénko nabízelo vždy skvělé posezení a občerstvení po sportovním výkonu. Skály na Rabštejně jsou známá lezecká oblast a louka je vždy plná stanů s horolezci. My s Raďou jsme byli na skalní vyhlídce asi jen jednou, a tak jsme se domluvili, že se tam vylezeme podívat i s dětmi.

20200725_123237-nahled

Auta jsme nechali v Bedřichově na konečné zastávce autobusu a vydali se po červené značce. Na Rabštejn k horské chatě to bylo jen 2,5 km, ale do strmého kopce. Dál jsme pak v lese a u skal trošku bloudili, protože cesta byla přeznačená a my jsme minuli odbočku. Nakonec se nám podařilo dostat na správnou trasu, vylézt po novém dřevěném žebříku a užit si vyhlídku na vrcholku. Zpátky u horské chaty jsme si dali oběd. Raďa s Ondrou nemohli odolat maxiknedlíku s borůvkami a my s Verčou jsme si daly polévku. Bohužel se začalo mračit a cestou dolů nás chytil docela prudký liják. Dle radaru to byl jen malý mrak, který ale naneštěstí visel nad námi a nechtěl se pohnout. Plány na koupání v rybníku u Oskavy vzaly za své a raději jsme jeli za babičkou na Lipinu. Tam prý ani nekáplo.

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Odkazy na mapy:

Martina | 25. 7. 2020 So 21.20 | Cestování, Česká republika | Tisk | 88x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: