Eikenroute Meijendel

Na Vánoce jsme zůstali trčet v Nizozemsku, a tak jsme se na tradiční „štědrodenní“ procházku vydali do dun k Meijendelu (místo nějaké ZOO nebo vycházky s rodinou). Auto jsme nechali na parkovišti Kievietsduin a vyrazili po modré Meijendel – Eikenroute (informace na webu dunea.nl, brožura z téže stránky).

20201224_142037-nahled

Na procházce nebylo nic zvláštního – článek a tím i tip na trasu dávám jen pro případ, že by se nějaké rodince hodila krátká, cca 4kilometrová trasa v lesích a dunách kousek od Haagu. Výchozím místem může být i Meijendel, kde jsou dvě docela velká parkoviště.

Typicky holandské počasí nás na začátku přivítalo desetiminutovým deštíkem. Poté však už bylo fajn. Stezka prochází nahoru dolů přes duny a kolem jezírek. Dětem se tam vždy líbí – můžou tam běhat a dosyta se vyblbnout. V místě, kde se modrá spojí na chvíli s žlutou trasou „strandroute“, je malá vyvýšenina s vyhlídkou. Po pár stech metrech se dojde k restauraci v Meijendelu. Ta však byla zavřená, hřiště mokrá, a tak jsme tama jen prošli a pokračovali dále po okruhu, abychom jej uzavřeli kousek od parkoviště. Byl Štědrý den, a tak jsme se dále nezdržovali a jeli domů, abychom se na vše připravili :-).

Odkazy na mapy:

Radim | 24. 12. 2020 Čt 19.11 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 73x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: