Bramborový knedlík
Uvařit dobrý bramborový knedlík, a tím nemýslím ze sáčku, je docela kumšt. Jednou jsem se s nimi docela natrápil a místo knedlíků jsem musel udělat bramborové placky. Důvod jsem se dozvěděl později – brambory jsem nastrouhal ještě teplé, moc jsem nespěchal a výsledkem bylo těsto jako lepidlo. Poučen z minulých nezdarů jsem dnes shlédl YouTube video Bramborové knedlíky – Roman Paulus a vrhl se na knedlíky znovu.
Brambory jsem si uvařil již přechozí večer, a tak jsem je dnes jen nahrubo nastrouhal (možná mohly být najemno), přidal další ingredieance a podle receptu 20 minut vařil ve slané vodě. A výsledek? Myslím, že byly dobré. Možná by stačilo je uvařit ten samý den ráno a nastrouhat na jemno.
Ingredience:
- 700 gr brambor
- 200 gr hrubé mouky
- 2 ks vajíčka
- sůl