Bramborový knedlík

Uvařit dobrý bramborový knedlík, a tím nemýslím ze sáčku, je docela kumšt. Jednou jsem se s nimi docela natrápil a místo knedlíků jsem musel udělat bramborové placky. Důvod jsem se dozvěděl později – brambory jsem nastrouhal ještě teplé, moc jsem nespěchal a výsledkem bylo těsto jako lepidlo. Poučen z minulých nezdarů jsem dnes shlédl YouTube video Bramborové knedlíky – Roman Paulus a vrhl se na knedlíky znovu.

knedlik-nahled

Brambory jsem si uvařil již přechozí večer, a tak jsem je dnes jen nahrubo nastrouhal (možná mohly být najemno), přidal další ingredieance a podle receptu 20 minut vařil ve slané vodě. A výsledek? Myslím, že byly dobré. Možná by stačilo je uvařit ten samý den ráno a nastrouhat na jemno.

Ingredience:

  • 700 gr brambor
  • 200 gr hrubé mouky
  • 2 ks vajíčka
  • sůl

Radim | 23. 1. 2021 So 22.30 | Vaření | Tisk | 37x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: