Voornes Duin II

Celý víkend bylo krásné počasí, a tak jsou oba dva dny využili na nějaké to „vy-venčení“ :-). Na neděli jsme si naplánovali pokračování prozkoumávání Voornes Duin. Auto jsme tentokrát nechali kousek od městečka Oostvoorne u restaurace ’t Wapen van Marion, která je ideálním vychozím místem na různé výlety do okolních dun a také vhodným nástupem na místní MTB stezku.

20210221_115018-nahled

Původně jsem chtěl vyrazit rovnou k moři po červené turistické značce, kde se měly nacházet nějaké vyhlídkové plošiny pro pozorování ptáků, ale po pár desítkách metrů jsme to vzdali. Obutí jsme byli do dun a né do bažin a přesně tak to tam začalo vypadat. Do těchto míst byly „gumáky povinné“!

Po chvíli koukání do mapy jsme se vydali po žluté turistické značce nazvané „Voornepad“. Byla to typická stezka v dunách klikatící se nahoru dolů mezi zalesněnými kopci písku. Za chvíli jsme došli na širokou stezku vedoucí od parkoviště Tenella Plas k moři. Měli jsme čas, a tak mi nedalo moc práce všechny přesvědčit, abychom se podívali k moři. Nakonec jsme k až k moři nedošli, protože nám stačila vyhlídka kousek pláže.

20210221_115236-nahled

Udělali jsme pár fotek a moc se tam nezdržovali. Bylo tam více lidí, než bylo v dnešní koronavirové době zdrávo, a navíc se nám začaly ozývat prázdné žaludky. Takže jsme to obrátili zpět směrem k parkovišti, kde jsme už z minula věděli, že se nachází lavičky ideální pro náš menší piknik. Měli jsme štěstí, protože jsme zrovna chytli odcházející rodinku z pěkné lavičky kousek od turistického centra.

20210221_121343-nahled

Naše lepeňáky nám tak akorát navodily chuť k jídlu, a tak jsme moc nemeškali a pokračovali dále do blízké restaurace De Meidoorn. Ta byla naštěstí otevřená a nabízela jídla na způsob „okénka“. Dali jsme kafe a vybrali jsme čtyři zákusky. Samozřejmě, že to nebylo domácí tiramisu jako minule, ale do „sedmého nebe“ jsme se taky dostali.

obrazek obrazek obrazek

Cestu zpět jsme zvládli na pohodu. Šli jsme vycházkovým tempem a vychutnávali teplé zimní paprsky. V půlce jsme odbočili k bunkru Biber bunker, ale měli tam zavřeno, a tak jsme jen koukli přes závoru a pokračovali dál. Děti lozily po stromech, ale jakmile Verča narazila na jednom na kolonii nějakého hmyzu, tak přestaly :-).

20210221_132433-nahled

Ani bych tento turistický zásek nenazval výletem, ale spíše procházkou. Ve Voornes Duin se nám opět líbilo, takže jsme si řekli, že se sem opět vrátíme – tentokrát na kolech.

Tip: Náhodou jsem na netu natrefil na pěknou restauraci Aan Zee Oostvoorne, která se nachází kousek od stezky, po které jsme šli. Tak snad příště na kolech :-).

Odkazy na mapy:

Radim | 21. 2. 2021 Ne 20.23 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 155x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: