Šlehačková bábovka
V ledničce na mě už delší dobu koukala smetana ke šlehání, kterou si Raďa přál koupit k přípravě nějakého svého super dezertu a já se na ni skoro bála sáhnout. Bohužel čas plynul, dezert nikde a datum spotřeby se blížilo. Raďa souhlasil, že z ní můžu udělat bábovku a svůj dezert nám udělá někdy jindy. Našla jsem si recept na bleskovou šlehačkovou bábovku. Byla výborná.
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g cukru (dala jsem 200 g a příště asi ještě uberu)
- 3 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Do mísy nalijeme smetanu, přidáme celá vejce, promícháme metličkou, zašleháme cukr a mouku s práškem do pečiva.
Dvě třetiny hmoty nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, zbytek obarvíme kakaem, důkladně promícháme a nalijeme na světlé těsto.
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po vyklopení ještě teplou pocukrujeme.
Pozn. Formu jsem vymazala sádlem a vysypala strouhankou. Pekla jsem skoro 40 minut při 180°C. Nechala jsem vychladnout ve formě, a pak bábovku krásně vyklopila.


Martina | 2. 3. 2021 Út 18.34 | Vaření, Sladká jídla, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 151x