Grote Polderroute u Zoeterwoude

Na dnešní odpolední vycházku nás Marťa vylákala do okolí městečka Zoeterwoude. Vymyslela si na nás Grote Polder – wandelroute, tj. procházku mezi vodou nasáklými poldry s pár zastávkami s venkovní „cvičidelnou“ a velkým dětským hřištěm na konci. Trasa začíná a končí u TOPu (Top Routen Netwerk – Recreatief Transferium Zoeterwoude) na začátku Zoeterwoude.

20210321_164148-nahled

První zastávku jsme udělali na začátku Molenpad u malého dětského hřiště. Dál nás čekala nekonečná rovinka s hrazdou na cvičení uprostřed a ručkovacím žebříkem na konci. Zatímco děti blbnuly na žebříku, tak já jsem obdivoval pěkný větrný mlýn Groote Molen.

obrazek obrazek obrazek obrazek

Oblast je známá malými farmami, produkcí mléka a výrobou sýrů. Kolem Weiportseweg se nachází plno farem a například u Kaasboerderij Captein mají malý obchůdek s jejich produkcí. Venku před ním se nachází automat na mléko a sýry. My jsme tentokrát měli smůlu, protože měli zavřeno (i automat), ale při následující cykloprojížďce jsme se stavili na mléko :-).

Pár dalších zajímavých odkazů:

Cesta zpět byla o trochu veselejší, protože nám konečně foukalo do zad a objevilo se i sluníčko.

Hned naproti parkovišti s naším autem bylo pěkné dětské hřiště, které náleželo restauraci La Place (zavřená). My s Marťou jsme si sedli do závětří místního farmářského obchůdku Boer en Goed a nechali děti pořádně vyřádit.

Odkazy na mapy:

Radim | 21. 3. 2021 Ne 18.16 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 63x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: