Vepřová plec pomalu pečená společně s bramborami a mrkví
Sehnat kus masa v celku je tady v NL docela umění (vše už bývá nakrájené na plátky, kostky, marinované, prostě předpřipravené). Takže když jsme s kamarádkami zajely do polského obchodu a viděly tam kusy vepřového masa, tak jsme nezaváhaly a nakoupily. Našla jsem si recept na pomalu pečenou vepřovou plec a těšila se na výsledek. Bylo to výborné a připomnělo nám to domov.- 1 – 1,2 kg vepřové plece
- 1 velká cibule nakrájená na měsíčky
- hrst sušené cibule (neměla jsem a místo ní jsem dala druhou čerstvou cibuli)
- 5 stroužků česneku v celku
- 300ml světlého piva
- 2 lžíce hořčice
- sádlo
- kmín
- brambory – lepší jsou menší
- celé mrkve – nakrájené na větší kousky
- sůl, pepř
Martina | 9. 3. 2021 Út 20.31 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 214x