Procházka kolem zámku Keukenhof

Před dvěma lety touto dobou jsme navštívili známé květinové zahrady Keukenhof s úžasně barevnými záhony hyacintů, narcisů a tulipánů. Loni i letos jsou kvůli koronaviru zavřené, a tak jsem naplánovala, že pojedeme obhlédnout aspoň květinová pole v této oblasti (de Bollenstreek). Na tulipány vzhledem k chladnému počasí bude asi ještě brzy, ale omamná vůně hyacintů bude určitě stát za projížďku. Druhotným plánem byl zámek Keukenhof s přilehlou zahradou a parkem a procházka pastvinami cca 7km.

obrazek

Vyrazili jsme tedy v pátek odpoledne směr Lisse. Auto jsme nechali na parkovišti (TOP) u bývalé vlakové stanice a pěšky jsme došli k zámku Keukenhof. Dalo se samozřejmě parkovat i tady, ale my jsme věděli, že zpátky se budeme vracet kolem železnice. Zámecký park jsme prošli skrz na skrz. Bylo zde vystavené nějaké moderní umění, ale nějak mi to sem nezapadalo.

obrazek obrazek obrazek

Lákadlem pro děti byla farma se zvířátky, dětské hřiště a taky 750 m dlouhá stezka s trpaslíky Kabouterwandeling. My jsme z ní šli tak půlku a pak se vnořili víc do lesa na druhou stranu.

obrazek obrazek

V dálce jsme viděli hyacintová pole, a tak jsme obešli hřbitov a po Spekkelaan jsme je mohli obdivovat zblízka.

obrazek obrazek

Tady jsme se napojili na Laarzenpad Wassergeest, přes pastviny došli k železniční trati a podél ní pokračovali zpět k autu. Cestou jsme museli přelézt několik plotů. Naštěstí bylo sucho a laarzen (gumáky nebo pevnější boty) nebyly potřeba.

obrazek obrazek

Raďa obdivoval mlýn Lageveensemolen a opět si ho fotil ze všech stran.

obrazek obrazek

Když jsme došli na parkoviště, tak už bylo téměř prázdné. Procházka se nám líbila, jen škoda, že slunce z mraků vylezlo až tak v půlce.

Odkazy na mapy:

Martina | 2. 4. 2021 Pá 22.42 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 116x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: